Koronavirustilanne on heikentynyt - rajoitukset ja ohjeet tiukentuvat 25.11.21 alkaen

25.11.2021


Viikingit on koronavirus pandemian alusta alkaen toiminut vastuullisesti ja noudattanut viranomaisohjeita ja määräyksiä, toimimme näin myös jatkossa.

 

Miksi Viikingit tapahtumiin tulee yleisöä koskevia rajoituksia ja koronapassi?

Kaikki Viikingit tapahtumat toteutetaan jäähalleissa joissa on seisomakatsomo, aluehallintoviraston uudet rajoitukset kohdistuvat suoraan tämän kaltaisiin tiloihin ja tilaisuuksiin. Noudattamalla uusia rajoituksia mahdollistamme yleisön ottamisen ottelutepahtumiin, mikäli emme noudata ohjeita joudumme pelaamaan pelit tyhjille katsomoille. Koronapassin käyttöönotto poistaa yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset. 

Miksi katsojia otetaan peleihin, eikä pelejä pelata tyhjille katsomoille?

Toimintamme keskiössä on pelaajat jokainen jääkiekkoa tai muuta lajia harrastanut tietää yleisön merkityksen, sen antaman energian ja halun tehdä asiat vielä astetta paremmin, sekä haluaa yleisön olevan paikalla. Tämän takia on erityisen tärkeää, että sitoudumme noudattamaan ohjeita ja voimme jatkossakin nauttia Viikinki jääkiekosta paikan päällä ja antaa pelaajilemme täyden jääkiekko kokemuksen. 

Miksi harjoituksiin ei oteta yleisöä?

Kysessä on avoin yleisötilaisuus joka vaatii koropassien tarkastuksen, emme kuitenkaan voi velvoittaa joukkueitamme valvomaan jokaista tapahtumaa. Tämä on kaikkien etu ja pitämällä harjoiuksissa katosmot tyhjinä huolehdimme omalta osaltamme siitä että hallit pysyvät auki pelaajillemme myös jatkossa.     

MIksi kasvomaski?

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on asettanut laajamittaisen kasvomaskisuosituksen ja toivoo toimijoita edellyttämään kasvomaskin käyttöä yleisötilaisuuksissa ja kaikissa julkissa tiloissa. Käyttämällä maskia estämme viruksen leviämistä ja mahdollistamme jääkiekon pelaamisen jatkumisen.

 

 

TOIMINTAOHJEET VIIKINKIEN JÄRJESTÄMISSÄ TAPAHTUMISSA  

Koronavirustilanne on jälleen heikentynyt ja suhtaudumme tilanteeseen sen vaatimalla vakavuudella noudattamalla kaikessa toiminnassa korostettua käsihygieniaa ja viranomaisohjeita, sekä -suosituksia.

SAAVUTHAN HALLILLE AINOASTAAN TERVEENÄ 

Tapahtumia koskevat ohjeet

Kaikki Viikingit harjoitustapahtumat toteutetaan toistaiseksi ilman yleisöä

Viikingit ottelutapahtumat toteutetaan tiloissa, joissa on käytössä seisomakatsomo. 

 

Kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä edellytetään Helsingin kaupungin julkisia sisätiloja koskevan ohjeistuksen mukaisesti kasvomaskin käyttöä.

 

Toimintaohjeet Vuosaaren jäähallilla

  • Ennen vaihtoaitioihin menoa odotetaan, että edelliset jäänkäyttäjät ovat poistuneet kaukalon alueelta pukuhuonetiloihin.
  • Pukukopit ovat joukkueen käytössä 30min ennen jäävuoron alkua ja 30 minuuttia sen päätyttyä. 
  • Joukkue huolehtii pukukopin siivoamisesta.
  • Tarpeeton oleskelu jäähallin sisätiloissa on kielletty. 
  • Pelin päätyttyä kokoonnutaan omille siniviivoille kiittämään vastustajaa ottelusta, ”kättely” tapahtuu mailoja nostamalla tai taputtamalla jäähän. Vältetään fyysistä kontaktia tuulettaessa.

Näiden ohjeiden noudattamatta jättäminen saattaa johtaa jäävuorojen peruutukseen.

On tärkeää, että jokainen pelaaja, valmentaja, huoltaja ja taustahenkilö sitoutuu jääkiekkoharrastuksessa ja muussa arjessaan viruksen leviämistä ehkäiseviin toimenpiteisiin – näin voimme omalta osaltamme vaikuttaa siihen, että kiekkokausi 2021–2022 pääsee jatkumaan mahdollisimman normaalisti.

Lähteet:

Sosiaali- ja terveysministeriö, Aluehallintovirasto, Helsingin Kaupunki

Viikingit jääkiekko ry 25.11.2021