Maanantai 21.3.2016

Maanantai-aamuna oli edessä herätys varsin varhain. Retkemme New Yorkiin oli suunniteltu lähteväksi kello 06.30. Hyvissä ajoin jo 06:15 jälkeen hotellin aula oli täynnä innokkaita ja häliseviä Viikkari-pelureita sekä isäntäperheideden jäseniä.

Pääsimme matkaan hieman aikataulusta jäljessä, joka lienee ihan selvää, kun meitä oli kolme bussikunnallista. Hämmennystä aiheutti Staffin keskuudessa pukeutumiskoodi tai itse asiassa sen puuttuminen. Tästä väännettiin kolmosbussissa lähes perille saakka. Homma eteni hyvän maun rajoilla ja joiltain osin herkempi olisi hermostunut, mutta kunnioitus on niin suuri kaikkien kesken, että leukailu oli pelkästään rentouttavaa.

Vaikka New York alkoi jo häämöttää, meni matkaan vielä lähes tunti, kunnes olimme laiturilla ja valmiita vesitaksin kyytiin. Toki ennen vesitakin laiturille pääsyä Juha oli joutunut auttamaan oman bussinsa kuljettajaa selviytymään tiukasta kaarteesta siirtämällä "tötsiä" pois tieltä. "Kolmosbussin" kuljettaja totesi ajettuaan samasta mutkasta ilman "osumia", että onpa naapuri huono kuski. Itse kuulemma ajoi monta jalkaa (kirjoittajan huomautus: jalka on 30 cm) pidempää autoa, eikä tarvitse apua. No. Kuski peruutti autonsa päin taloa kääntäessään sitä. Illalla autossa olikin ihan uusi kuski...

Risteilyllä näimme ison tukialuksen ja sen vieressä museoidun Concorden. Meille kerrottiin, miten rikkaat asuvat ja millä hinnalla ja jopa sen, että Nicole Kidman saa joenvarsiasuntoonsa autonsa hissillä lähes makuuhuoneeseen saakka. Näimme myös vapaudenpatsaan, Etelä-Manhattanin tornitalot ja kaksoistornien tilalle rakennetun One World Centerin, Brooklynin sillan ja lukuisia muita kohteita. Veneretken jälkeen jälleen pakkasimme ryhmämme Manhattanin itärannalla busseihin ja jatkoimme Manhattanin eteläkärjen kautta kiertäen länsipuolen isompia teitä kohti pohjoista ja siellä odottavaa NHL-kauppaa, joka on muuten 6 Avenuen ja 47 Streetin kulmassa. Saimmekin muuten hienoisen hässäkän aikaiseksi kaupassa jo mennessämme sen pyöröovista sisään.

Ruokahetken aika oli Ellens Stardust Dinerissa, jossa musikaalitähdiksi halajavat tarjoilijat esittävät lauluja palkkatyönsä lomassa. Tämän jälkeen alkoi vapaa tutustuminen kaupungin tarjontaan. Kun parituntinen Manhattanin vapaa-aikaa oli kulutettu, hyppäsimme jälleen bussiin ja kohti Islandersin kotihallia, Barclays Centeriä. Ennen pelin alkua pelaajille tarjoutui tilaisuus päästä heittämään yläfemmat Islandersin pelaajille näkyen jopa "jumbolla" ja matsi saattoi alkaa. Liekö syynä pelaajiemme käynti tapaamassa Islandersin pelaajia, vai jokin muu, mutta Islanders hävisi kotiyleisönsä pettymykseksi ottelun Flyersille. Meitä, eikä varsinkaan isäntiämme ei lopputulos haitannut.

Ryhmämme lienee saapunut perille Phillyyn samaan aikaan kun kirjoittaja saattelee tuotostaan loppuun New Yorkissa jäätyään sinne vielä ekstrapäiväksi.