Sunnuntai 27.3.2016

PÄÄSIÄISSUNNUNTAI

Kiireisten päivien jälkeen pääsiäispäivän varalle ei ollut mitään yhteisiä suunnitelmia. Jotkut perheet veivät pelaajamme retkelle tai kirkkoon. Osa porukoista oli vain ja nautti kotona olostaan.

Vanhempien keskuudessa liikkui jo lauantai-iltana huhu, että outletit olisivat auki. Läheinen kauppakeskushan on kiinni. Lienee yksi harvoista päivistä vuodessa, kun ostoksen pyhättö kunnioittaa kirkollista pyhää. Aamiaisella pohdittiin sitten, että kuka on lähdössä ja kuka ei ja varsinkin kuka ajaa vanin outletille ja takaisin. Outleteille oli kuitenkin väkeä päässyt.

Matkatarinan kirjoittaja tutustui vasta aamusella jäähyväisjuhlassa "pukumieheltä" saatuun tauluun, josta kuva ohessa. Olemme nyt sitten virallisia junnukiekon suurlähettiläitä.

Meistä lähes jokainen oli kutsuttu johonkin perheeseen pääsiäispäivälliselle. Osa kävi jopa useamman perheen luona. Vieraanvaraisuus oli silmiinpistävää ja saimme ruokailla perheiden ja jopa heidän sukulaistensa kanssa. Pääsiäisperinteiseen kuulunee munien piilotus ja niiden etsintä. Lapset näyttivät olevan asiasta innoissaan. Meille näytettiin paikallistelevisiossa lähetetty lyhyt uutispätkä turnauksesta. Tilasimme isäänniltä tallenteen, mutta vähintään kuvan uutisen alkuosasta.

Tarinankerronta päättyy tällä erää tähän. Illan mittaan pohdimme vielä hotellin alakerran kokoontumistilassamme, kuka voisi olla heikoin lenkki tänään. Lenkit alkavat olla sen verran vähissä, että valinta taisi jäädä suorittamatta. Henki on ryhmässä hyvä, olo haikea, mutta samalla varsin tyytyväinen.

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!