Aimo Mäkinen Areenan avajaiset

 

Viikinkien uusi kotihalli on täydessä toiminnassa. Toiminta alkoi 8.11. 2011 ja Viikinkien pelaajat sekä kotijoukot ovat ottaneet hallin innolla vastaan. Ovathan uudet tilat vertaistaan vailla!

Kahden kaukalon lisäksi käytössä on 230 neliön liikuntatila, punttisali ja todella hienot ulkoiluoslosuhteet. Viikinkien ylläpitämä kahvila avautuu vuodenvaihteessa täyteen toimintaansa.

Parikymmentä vuotta haaveissa olleen hallin rahoituksesta yli kolmannes on peräisin Jokereiden perustajan testamentista. Noin seitsemän miljoonaa euroa maksaneen hallin rahoituksesta testamentti kattoi 2,4 miljoonaa euroa. Valtion tukea saatiin puoli miljoonaa ja kaupunki takasi 2,8 miljoonan euron lainan. Loput rahoista etsi Jääkenttä-säätiö.

Vaikka hallista haaveiltiin vuosikausia, ei Viikinkien puheenjohtaja Jari Hiljaman myönnä uskon loppuneen:

  • Me koko ajan tiesimme, että tässä on hyvä paikka. Siitä, että halli saatiin, on kiittäminen Jääkenttä-säätiötä, joka otti asiassa vetovastuun. Nyt halleja on tasapuolisesti pitkin Helsinkiä, Vuosaaresta selvästi halli puuttui. Tarve on ollut kova varsinkin kun meilläkin jäsenmäärä kasvaa, etenkin on ollut tietämistä, kun Telakkahalli suljettiin vuonna 2000.

Kuskausrumba helpottuu

Uudessa kotihallissa on kaksi kaukaloa sekä monitoimitila esimerkiksi voimistelun tarpeisiin. Viikinkien harjoituksia on tähän asti pidetty Myllypurossa ja muissa kaupungin halleissa. Jari Hiljaman mukaan junioritoiminnan edellytykset paranevat uuden hallin myötä merkittävästi ja vanhempienkin elämä helpottuu.

  • Me on treenattu Myllypurossa ja muissa kaupungin halleissa, on se aikamoista autolla ajelua ollut. Nyt pojat pystyvät tulemaan julkisilla omaan halliin ja siellä on kunnolliset varustekopit. Kyllä tämä helpottaa kaikin tavoin vanhempien kuskaamispuolta. Hiljaman mielestä omalla jäähallilla on suuri arvo myös koko kaupunginosan yhteisöllisyydelle ja imagolle.
  • Tänne voidaan ottaa iltapäiväkerhojen toimintaa, voidaan tehdä yhteistyötä päiväkotien kanssa, kyllä tällä paljon merkitystä on. Tämä kuuluu yhtenä osana koko Vuosaaren imagon parantamiseen, mikä on osa meidän agendaamme yhdessä muiden paikallisten toimijoiden kanssa.

Areenan juhlallisissa avajaisissa nähtiin myös ikämiesmestareita

Avajaisissa oli tarjolla juhlapuheiden lisäksi ikämiesmestareiden peli, taitoluistelunäytös ja kahvittelua. Ilta kuuden aikaan käynnistyi avajaispeli, jossa vastakkain ovat Viikinkien edustusjoukkue ja Jokerien edustusjoukkueen entisistä pelaajista koostuva Aimot. Aimot on niin ikään Mäkisen kunniaksi nimetty ikämiesjoukkue, jossa on mukana muun muassa Petri Varis, Juha Lind ja Risto Kerminen. Joukkueen vanhin on yli seitsemänkymmentävuotias Kari Kinnunen, joka on pelannut kaikkien aikojen ensimmäisessä Jokeri-ottelussa. Aimoihin pääsemiseen vaaditaan vähintään yksi ottelu Jokereiden edustusjoukkueessa, olipa sarjataso sitten mikä tahansa.