Viikinkien 14 vuotias Rasmus Ruusunen pelaa huomenna ensimmäisen miesten pääsarjapelinsä! lue lisää…

9.1.2018

Viikingit C2-03 joukkueessa jääkiekkoa pelaava Rasmus Ruusunen matkaa huomenna Botnian miesten Bandyliigaa pelaavan edustusjoukkueen mukana Varkauteen. Kotijoukkue WP 35:den ja Botnian välinen bandyliigan ottelu on 15 ja 17 vuotiaiden maajoukkueitakin edustaneen Rasmuksen ensimmäinen peli miesten tasolla.

Monilajisuuden kautta kohti nuorten kilpavaihetta. Kauden 2015-2016 pääteeksi Viikinkien vuoden junioripelaajaksi valittu Rasmus Ruusunen on oiva esimerkki, siitä miten Viikingeissä monilajisuus huomioidaan. Viikingit suosittelee pelaajilleen useamman lajin harrastamista läpi lastenvaiheen ja miksi ei vielä nuortenvaiheessakin. Viikingeissä harjoitusmäärät pidetään maltillisina lastenvaiheessa, tällä on suuri merkitys mm. kustannuksiin, jolla voi taas olla vielä suurempi merkitys siihen voiko lapsi tai nuori harrastaa myös toista tai useampaa lajia.  Viikingeissä valmentajat suosittelevat pelaajilleen muiden lajien harrastamista, eikä pelaajien tai perheiden tarvitse ottaa paineita mahdollisista poissaoloista, ratkaisevaa on se paljon ja kuinka monipuolisesti lapsi liikkuu ja kuinka hyvin lapsi liikunnan parissa viihtyy.

Tutkimusten mukaan monilajisuus tukee sisäisenmotivaation kehittymistä ja luo tukevan pohjan urheilijana kehittymiselle. Vaikka Rasmuksella on tulevalla kaudella edessään mahdollisesti jääpallon 17-vuotiaden MM-kilpailut ja jääkiekon Pohjola-Leiri, korkeasta sisäisestä motivaatiosta kertoo se, että ennen huomista miesten bandyliigan peliä on aamulla kerittävä koulujen väliseen kaukalopalloturnaukseen. Rakkaudesta liikuntaan!   

 

Lisää Viikinkien lastenvaiheesta, monilajisuuden mahdollistamisesta ja kustannusten hillitsemisestä voit lukea täältä -> https://www.viikingit.fi/lastenvaihe-lkk-d1/

 

Teksti: Ilkka Saksa

Kuva: Kari Koskela