Viikingit jääkiekko ry seuraa koronavirus tilannetta

12.3.2020

Viikingit jääkiekko ry seuraa tiiviisti viranomaisten ja Suomen jääkiekkoliiton toimenpiteitä koronavirukseen liittyen.

Mikäli mainituilta tahoilta ei tule muita erityisiä ohjeita toiminnan rajoittamiseen tai muuttamiseen noudatamme aiemmin sähköpostitse toimitettuja varotoimenpiteitä.

Tiedotamme jäsenistöämme tilanteen muuttuessa. 
 

Viikingit jääkiekko ry

Ilkka Saksa

Valmennuspäällikkö

 

Ohjeistus

Muistutamme hyvän käsihygienian ja käsien säännöllisen saippuapesun merkityksestä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ja muiden virustautien välttämiseksi. Joukkueiden kannattaa kiinnittää korostetusti huomiota ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, esimerkkeinä:

  • hyvän käsihygienian lisäksi muistutus joukkueen ja seuran puolesta siitä, että kasvojen koskettelua tulee välttää ja yskiminen ja aivastaminen tulee suunnata hihaan - koronavirus leviää etupäässä pisara- ja kosketustartuntana

  • käsidesin saatavuus hallilla ja bussimatkoilla, erityisesti tilanteissa, joissa ei ole mahdollisuutta käsien pesuun (lisäys Viikingit - Vuosaaren ja Myllypuron jäähallien sisäänkäyntien yhteydestä löytyy käsidesi).

  • harjoituksiin ja peleihin kielto käyttää toisen pelaajan juomapulloa, pyyhettä tai muita hygieniatarvikkeita (lisäys Viikingit - mikäli pelaaja ei nouda ohjeistusta voidaan hänet poistaa joukkueen tapahtumasta, kaikilla omat kotoa tuodut juomapullot ja täyttö itse).

  • täysien pukukoppien välttäminen esim. vuorottelulla ja/tai siirtämällä suihkukäynnit pois hallilta pelaajien koteihin

  • flunssaoireiden ilmetessä kielto osallistua joukkueen/seuran tapahtumiin

  • mikäli pelaaja on lähiaikoina ollut epidemia-alueiksi määritellyillä alueilla, kannattaa joukkueen/seuran tapahtumiin osallistumista harkita kahden viikon varoajan verran