Koronavirus lopettaa Jääkiekkoliiton alaisen sarjatoiminnan

12.3.2020

Suomen jääkiekkoliitto tiedottaa seuraavaa:

”Jääkiekkoliiton hallitus päättänyt, että kaikkien Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen sarjatoiminta päättyy tältä kaudelta. Päätös astuu voimaan välittömästi. Tämä tarkoittaa, että jäljellä olevat pelit perutaan kaikilla sarjatasoilla. Päätöksen vaikutuksista kauden 2019-20 sijoituksiin ja kauden 2020-21 sarjapaikkoihin tiedotetaan kootusti kevään aikana.

Ohjeet seura- ja joukkuetoimintaan 
Yleisohje on, että viranomaisten ohjeita tulee seurata tarkasti ja noudattaa niin halleilla kuin niiden ulkopuolella.

Jääkiekkoliitto ei kuitenkaan näe estettä harjoittelulle niin kauan kuin esim. koulut pidetään auki. Tämä tarkoittaa, että seurat voivat päättää harrastustoiminnan jatkamisesta oman harkintansa mukaan, ellei viranomaisilta tule muita ohjeita. Pyydämme joukkueita huomioimaan, että valitsevassa tilanteessa päätös antaa alaikäisen lapsen jatkaa harrastamista kuuluu huoltajille ja lapselle itselleen, eikä lasta tule rangaista mahdollisista poissaoloista.”
 

Viikingit jääkiekko ry toimii viranomaisten ja jääkiekkoliiton ohjeistuksen mukaisesti:

Viikingit jatkaa jääharjoittelua viranomaisten ja jääkiekkoliiton ohjeistuksia noudattaen, Suosittelemme edelleen joukkueita kiinnittämään korostetusti huomiota ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, erityisesti hyvään käsihygieniaan ja noudattaamaan aiemmin lähetettyjä ohjeisuksia, joilla mahdollisia pisara- ja kosketustartuntoja voidaan estää. Joukkueiden kannattaa joka tapauksessa harkita pelaajilleen ohjeistusta omatoimisesti toteutettavaan oheisharjoitteluun tulevien viikkojen ajalle. Viikingit jääkiekko ry:n punttisali ja oheisharjoitteluvälineet eivät ole joukkueiden käytössä maaliskuun loppuun asti.

Viikingit joukkueiden ulkomaan turnausmatkat on peruttu, tai uudelleen järjestelyt aloitettu. Viikingit ei järjestä kevään aikana turnauksia ja joukkueiden tulee harkita tarkkaan kotimaan turnauksiin osallistumista, sekä noudattaa Suomen jääkiekkoliiton ja viranomaisten ohjeistuksia. 

Viikingit jääkiekko ry seuraa tarkasti viranomaisten ja Suomen jääkiekkoliiton toimenpiteitä, ohjeita ja määräyksiä, sekä tiedottaa niistä ja mahdollisesti toimintaan liittyvistä muutoksista jäsenistöään.

--
Viikingit Jääkiekko ry:n toimeksiannosta
Valmennuspäällikkö
Ilkka Saksa