Koronatilanne 6.1.2021

6.1.2021

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on päättänyt jatkaa rajoitustoimia kolmella viikolla 31.1.2021 asti. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa arvioidaan uudestaan ensi viikon alussa. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa tässä vaiheessa?

  • Toiminta jatkuu toistaiseksi samalla tavalla kuin se on viimeviikot ollut.
  • Aikuisten harrastustoiminta pysyy rajoitettuna ja päästään jatkamaan 1.2.2021.
  • Lasten ja nuorten harrastustoimintaa saatetaan avata ja informoimme siitä joukkuieta heti kun uutta tietoa on saatavilla.
  • Kaikki sarjaohjelmaan merkatut pelit U20 ja nuorempien osalta siirretään 17.1. saakka ja aikuisten (U22 mukaan luettuna) 30.1. saakka.

Seura on jakanut lähiviikkojen harjoitus ja pelivuorot, joukueet tiedottavat niistä jäseniään ohjeistetulla tavalla.

Näistä asioista on noussut kysymyksiä, sekä kuulunut erilaisia huhupuheita:

Saako joukkueet ostaa jäätä Uudellamaalla, tai muualla avoimina olevista halleista, tai pelata harjoituspelejä ja leireillä niillä alueilla joilla rajoitukset eivät ole voimassa? Vastaus on yksinkertainen, ei saa. Rajoitukset ja suositukset eivät koske ainoastaan kaupunkien tiloja vaan myös niiden piirissä olevia henkilöitä, vaikka matkustamista ei ole kielletty on harjoittelua ja pelaamista rajoitettu. Tästä syystä rajoitusten piirissä olevat joukkueet eivät myöskään pelaa sarjaohjelmiin merkittyjä vieraspelejä muilla alueilla.

Miten seura suhtautuu siihen että pelaajat osallistuvat yksityisen palveluntarjoajan sisätilaoissa tapahtuvaan harrastustoimintaan, tai seuran toimihenkilöiden tällaisen toiminnan mahdollistamiseen? Emme suosittele pelaajille osallistumista, pahimmassa tapauksessa tällainen toiminta vaikeutta niinsanotun normaalin harrastustoiminnan uudelleen käynnistymistä, Viikingit toimihenkilöt eivät mahdollista oman sairaanhoitopiirin alueen suositusten tai rajoitusten vastaista toimintaa, omalla tai muiden sairaanhoitopiirien alueilla.

Miten tilanne vaikuttaa pelaajamaksuihin? Viikingit jääkiekko ry toimii perinteisellä seuramallilla jossa jokainen joukkue on oma tulosyksikkönsä. Hallien ollessa suljettuna jää joukkueilta pois jäämaksut sulun ajalta, eli joukkuieden kulurakenne kevenee hieman. Vuodenvaihde on normaalistikin se kohta jossa joukkueiden taloutta tarkastellaan kohti kevättä, nyt joukkueet seuraavat tilannetta ja tekevät mahdolliset muutokset kausimaksun eriin alkuvuodesta.

Viikingit jääkiekko ry:n logon ja sen sisältävien varusteiden ja vaatteiden käyttö on kielletty rajoitusten ja suositusten vastaisessa toiminnassa.     

 

Tilanne on turhauttava.
Urheilijaksi kasvamiseen kuuluu oppia sietämään vaikeita hetkiä tai aikoja. Nyt tilanne on siinä mielessä poikkeava, että tätä sietokykyä harjoittelee koko Pääkaupunkiseudun lasten ja nuorten urheilutoiminta. Puhumme usein erilaisista rooleista. Olemme samassa tilanteessa kuin keväällä eli perheiden ja vanhempien rooli korostuu pienten tai isompien urheilijoiden tukemisessa. Tsemppiä kaikille positiiviseen lasten ja nuorten tukemiseen!