Alle 20- vuotiaiden harrastustoimintaa avataan rajatusti 1.2.21 alkaen.

31.1.2021

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tunnistaa, että lapset ja nuoret ovat koronakriisin seurauksena erityisen haavoittuvassa asemassa ja heidän hyvinvoinnistaan tulee huolehtia. Harrastustoiminnan pitkäaikaisesta sulkemisesta on syntynyt huomattavia negatiivisia vaikutuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin. Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit linjasivat, että mahdollisuus lasten ja nuorten harrastustoiminnan järjestämiseen avataan rajatusti.

https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/pks-koronakoordinaatioryhma-lasten-nuorten-harrastustoimintaa-nuorisotyota-rajatusti

 

 • Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi rajoitusten ja suositusten jatkosta 27.1.21 – lasten ja nuorten harrastustoimintaa sekä nuorisotyötä mahdollistetaan rajatusti.
 • Alle 20- vuotiaiden harrastustoimintaa avataan rajatusti 1.2.21 alkaen. Toiminnassa noudatetaan viranomaisten määräyksiä, ja liikunnan osalta lisäksi Olympiakomitean antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käyttämisestä
 • Aikuisten harrastustoimintaa ei avata ja rajoitukset ovat voimassa helmikuun loppuun.
 • Harrastustoiminnan avaamisen mukana seuraa suuri vastuu. Olemme saaneet mahdollisuuden järjestää toimintaa, jotta tämä mahdollisuus säilyy on jokaisen toimintaan osallistuvan sitouduttava yhteisiin pelisääntöihin ja varaa soveltamiselle ei ole. Tämä vaatii nyt kaikilta entistäkin suurempia ponnisteluja.
 • Toimintaohjeiden noudattamisen valvominen on järjestävän tahon tehtävä. Mikäli annettuja ohjeita ja sääntöjä ei noudateta, voidaan yksittäiset jäähallit sulkea, tai seurojen tai sen yksittäisten joukkueiden toiminta keskeyttää.
 • Valtion päättäjät ovat eri medioissa kehuneet ja korostaneet seurojen vastuullista toimintaa korona-aikana. Myös me Viikingeissä olemme onnistuneet hyvin, huolehditaan siis sitä että myös jatkossa näin tapahtuu emmekä ainakaan omalla toiminnallamme edesauta rajoitusten palauttamista.

Suomen jääkiekkoliiton eteläisen alueen koronaohjeet löytyvät tämän uutisen liitetiedostona näihin on jokaisen toimintaan osallistuvan tutustuttava ennen omien harjoitusten käynnistymistä.

Lisäksi Viikingit tapahtumissa noudatamme ja korostamme seuraavia seuran asettamia ohjeita.

 • Harjoitusryhmät kokoontuvat jäähallin läheisyyteen, ennalta sovittuun paikkaan 15 minuuttia ennen jäävuoron alkua.
 • Pukuhuoneisiin siirrytään 10 minuuttia ennen vuoron alkua ryhmän valmentajan johdolla.
 • Hallista tulee olla ulkona 10min harjoituksen päätyttyä.
 • Toimihenkilöt ja 12 vuotta täyttäneet pelaajat käyttävät kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään muulloin paitsi urheilusuoritusten aikana. Kasvomaskin käyttöä edellytetään toimihenkilöiltä koko harjoitustapahtuman ajan. Valmentajilta ei edellytetä kasvomaskin käyttöä jäällä. 2m turvaetäisyys pyritään pitämään aina, kun mahdollista.
 • Jäähalli on suljettu muilta kuin tapahtumaan osallistuvilta. Harrastukseen saattajat, kuten vanhemmat, eivät tule sisätiloihin.
 • Hallilla ei käydä suihkussa!
 • Otteluita, kilpailuita, turnauksia, esityksiä tai tapahtumia ei järjestetä.

Seuraavia normaalitilanteessa toimivia Viikingit tapahtumia ei toistaiseksi järjestetä: kikkajäät, maalivatijäät, toisenasteen aamuharjoitukset. Kikkajäiden ja URHEA harjoitusten tilannetta arvioidaan uudelleen viikon 5 aikana.