Turnauksen säännöt

F2 2008 VIIKINGIT-TURNAUS 2.4.2017 VUOSAAREN JÄÄHALLISSA

SÄÄNNÖT JA NIIDEN TARKENNUKSET SEKÄ OHJEET

 

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton kilpailu- ja pelisääntöjä sekä juniorisääntöjä,  http://www.finhockey.fi/@Bin/5478285/Leijonaliigaohjeet+2016-2017.pdf :
 

  • Kilpailusäännöt 2016-2017 sekä
  • Juniorisäännöt ja –ohjeet

 

alla olevin tarkennuksin ja poikkeuksin:

 

Ottelun kestoaika

Ottelun kestoaika on noin 1 x 24 minuuttia, kuitenkin niin, että ottelu lopetetaan viimeistään 28 minuutin kuluttua sen alkamisesta. Peliaika on juoksevaa peliaikaa, 2 min vaihtovälein, joka ilmoitetaan summeria soittamalla.

 

Pelimuoto ja kentän koko:

Ottelut pelataan mallilla 4 vs 4 ja maalivahdit, pelivälineenä sininen kiekko. Pelikenttänä on ns. puolikas kenttä, jotka ovat rajattu laitaelementein keskiviivan kohdalta.

 

Ottelut aloitetaan aina keskialoituksena jokaisen maalin ja vaihdon tai jonkun muun syyn johdosta. Maalivahdin torjunnan ja kiekon sulkemisen jälkeen peli jatkuu torjunnan suorittaneen maalivahdin maalin takaa puolustavan joukkueen pelinavauksella tuomarin merkistä.

 

Maalivahdin saa korvata ylimääräisellä kenttäpelaajalla.

 

Jäänajo:

Jää ajetaan aina 3 ottelun jälkeen.

 

Aikalisä

Aikalisän ottaminen ei ole sallittua tässä turnauksessa.

 

Pisteet ja järjestys sarjassa

Turnauksessa kaikki pelit ovat ns. merkityksellisiä otteluita. Turnauksen loppusijoitukset lasketaan kaikkien turnaukseen osallistuvien joukkueiden eri peliryhmien yhteistuloksena. Voittajana on joukkue, jonka peliryhmien sijoitusten yhteenlaskettu summa on pienin. Eli lohkon sijasta 1 saa 1 pistettä, toisesta sijasta 2 pistettä jne.

 

Mikäli joukkueella on turnauksessa 3 peliryhmää, joukkueen missä tahansa lohkossa heikoimmin sijoittuneen peliryhmän saamat pisteet tuplataan. Mikäli joukkueella on peliryhmiä 2, heikoimmin sijoittuneen peliryhmän pisteet triplataan.

 

Palkinnot

Turnauksen jokainen pelaaja saa turnauksen päättyessä mitalin ja jokaisesta joukkueesta palkitaan turnauksen Tsemppari-pelaaja. Palkinnot jaetaan kaukalossa 1 viimeisen ottelun päätyttyä.

 

 

Rangaistukset sekä ottelurangaistukset sekä käytös- ja pelirangaistukset

  • Mikäli pelaaja syyllistyy ottelussa säännöissä kiellettyyn toimintaan, pelinohjaaja voi vaihdattaa kyseisen pelaajan toiseen pelaajaan myös kesken 2 min vaihtoajan.
  • Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön saadessa kaksi kertaa ottelusta poistamiseen johtavan rangaistuksen, hänet suljetaan koko turnauksesta myös myöhempien otteluiden ajaksi.
  • Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön käyttäytyessä asiattomasti pelinohjaajia kohtaan, hänet suljetaan koko turnauksesta myös myöhempien otteluiden ajaksi.

 

Pelaajien kättelyt ym.

Pelin lopussa suoritetaan joukkueiden kättelyt ja viirien vaihdot.

 

Joukkue myöhässä

Mikäli joukkue ei ole valmiina otteluohjelmaa merkittynä pelin aloitushetkenä, ottelut aloitetaan välittömästi molempien joukkueiden ollessa kentällä.

 

Muutokset ohjelmaan

Turnauspäälliköllä on oikeus muuttaa peliaikataulua, pelikenttiä jne. tarpeen vaatiessa

 

2. TURNAUSJOHTO

Turnauksen johdon muodostavat turnauspäällikkö, turnaustoimiston edustaja, Viikingit 2008–joukkueen johtaja.

 

3. PELINOHJAAJAT JA PELIEN TOIMITSIJAT

Otteluissa on yksi pelinohjaaja, joka tulee Viikinkien 2008 toimihenkilöistä tai vanhemmista. Pelinohjausta arvioidessa pyydämme huomioimaan, että kaikki yrittävät varmasti parhaansa.
Otteluiden toimitsijoina toimivat Viikingit 2008 –joukkueen vanhemmat.

 

4. ERIMIELISYYDET JA VASTALAUSEET

Kaikki erimielisyydet ja vastalauseet käsittelee turnausjohto. Mahdollinen vastalause on tehtävä heti pelin päätyttyä ja siitä on ilmoitettava välittömästi ottelun pelinohjaajalle. Vastalausemaksu on 50 euroa ja se tulee maksaa käteisellä turnaustoimistoon.